När man köper eller bygger en ny bostad finns det många val som ska göras.

Man behöver välja allt från upplägg, inredning, material till färger. Något som kan vara svårt att välja är om väggarna ska tapetseras eller målas med färg.

När man ska välja mellan tapeter och målarfärg kan det vara bra att fundera över hur man vill att slutresultatet ska se ut och vilken vision man har för sin bostad.

Om man känner att man ofta kommer vilja göra om och byta färgerna i hemmet kan det vara bra att välja målarfärg då det är lättare att måla över och göra om än vad det kan vara att tapetsera om. Men vill man däremot ge sin bostad en mer lyxig känsla bör man välja tapeter. Tapeter är en detalj som skapar ett lyxigare hem och det kan även vara roligt att kunna välja snygga mönster till väggarna. Genom att välja tapeter har man även några fler valmöjligheter eftersom de finns i olika mönster, färger och material.

Valet mellan tapeter och färg beror helt enkelt på vad man vill uppnå för känsla och stil i sin bostad. Man kan även välja att ha båda, inget utesluter det andra utan man kan välja att ha tapeter i några av rummen och endast måla resterande delar av bostaden.

Det finns inga regler som heller bestämmer att man endast måste välja ett av dessa till varje rum eller del. Utan man kan även välja att mixa tapeter och färg i ett och samma rum genom att till exempel ha en vägg med tapeter och måla resterande väggar.

galore